www.MC DANCE.be Home Volg ons op: • Solo dansen: - Fundance. • Koppeldansen: - Ballroom dances: - Engelse Wals. - Quickstep. - Slowfox. - Tango. - Weense Wals. - Latin dances: - Chachacha. - Rumba. - Jive. - Samba. - Paso Doble. - Social dances: - Disco Swing. - Swing / Café Swing.


Slowfox:


De Slowfox (ook Slowfoxtrot) is een stijldans die in het begin van de twintigste eeuw in Amerika is ontstaan uit de "Rag" ragtime en de "Onestep".

Als zodanig is de Slowfoxtrot ouder dan de Engelse Wals. Veel van zijn variaties zijn dan ook overgenomen in de Engelse Wals. Oorspronkelijk werd de dans zeer snel gedanst. Tegenwoordig wordt hij echter langzaam gespeeld. De bewegingen in deze dans lopen soepel en in één beweging door. Met het woord Foxtrot refereert men soms wel eens naar een Slowfox, hoewel het soms ook gebruikt wordt als verwijzing naar de Quickstep. Dit was wel de oorspronkelijke naam voor deze dans, maar die werd in 1924 gewijzigd in Slowfox toen men deze langzamer is gaan spelen. Dit is de moeilijkste van alle ballroomdansen en komt daarom pas in hogere dansjaren aan bod.