www.MC DANCE.be Home Volg ons op: • Solo dansen: - Fundance. • Koppeldansen: - Ballroom dances: - Engelse Wals. - Quickstep. - Slowfox. - Tango. - Weense Wals. - Latin dances: - Chachacha. - Rumba. - Jive. - Samba. - Paso Doble. - Social dances: - Disco Swing. - Swing / Café Swing.


Paso Doble:


De Paso Doble is een dansstijl die rond 1920 is ontstaan en stamt oorspronkelijk uit Frankrijk. Later is deze dans verder uitgewerkt in Spanje.

De Paso Doble is enige Latijns-Amerikaanse stijldans die uit Europa afkomstig is. De man speelt de rol van stierenvechter of matador en de dame is el capa (de rode lap) die de stier moet opjagen. De man 'zwiert' de dame rond alsof zij die rode lap was. Paso Doble betekent letterlijk 'dubbele pas'. De passen van de Paso Doble zijn deels afgeleid uit de Flamenco, maar volgens de techniek is het verkeerd om te veel Flamenco-stijl in deze dans in te brengen. De Paso Doble is de enige Latin-stijldans waar de man de hoofdrol speelt en blikvanger is. Oorspronkelijk was de Paso Doble een ballroomdans, maar later is het een Latijns-Amerikaanse dans geworden.