www.MC DANCE.be Home Volg ons op: • Solo dansen: - Fundance. • Koppeldansen: - Ballroom dances: - Engelse Wals. - Quickstep. - Slowfox. - Tango. - Weense Wals. - Latin dances: - Chachacha. - Rumba. - Jive. - Samba. - Paso Doble. - Social dances: - Disco Swing. - Swing / Café Swing.


Chachacha:


Begin jaren 50 dook deze Latijns-Amerikaanse dans op in de Amerikaanse danszalen. De Chachacha is de populairste van de Latijns-Amerikaanse dansen. Deze dans, in de volksmond Cha Cha genoemd, is in 1953 in Argentinië ontstaan vanuit de Mambo. De schepper van de Cha Cha is Enrique Jorrin. Hij heeft veel bijgedragen aan de ontwikkeling van deze dans, creëerde een eenvoudig te dansen versie door de gezongen melodie en de gespeelde muziek iets van elkaar los te koppelen. Hij maakte van de vierde tel een gesyncopeerde tel, waardoor het klonk als een Slow-Mambo. Maar de gezongen melodie doet dat niet.  Hierdoor heeft de Chachacha een gemakkelijker ritme.

Later werd de uitvoering iets aangepast tot de huidige dans ontstond: de Chachacha, genoemd naar het geluid dat de zij-sluit-zij-pasjes in het basisfiguur maken op de vloer.